lunes, 14 de noviembre de 2011

'La maternitat d'Elna. Un exemple de tenacitat'


Aquí us adjunto el targetó de l'acte La maternitat d'Elna. Un exemple de tenacitat, organitzat per l'Institut Català de les Dones en col·laboració amb el Memorial Democràtic i Projecte Galilei, i que tindrà lloc el proper dimecres, 16 de novembre, a les set de la tarda, al Sant Andreu Teatre (c/Neopàtria, 54, Barcelona).
Elisabeth Eidenbenz (1913-2011) va ser una infermera suïssa que va organitzar una maternitat a la localitat d’Elna, al Rosselló, on va atendre les dones embarassades que havien fugit de la guerra civil espanyola i que estaven als camps de refugiats francesos. La Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi l’any 2006 en reconeixement a la seva tasca a la maternitat, on van néixer 597 infants entre el 1939 i el 1944, data en què els nazis van clausurar la residència.
En el decurs de l’acte, la historiadora Assumpta Montellà, realitzarà una conferència sobre la figura d’Elisabeth Eidenbenz i tindrà lloc una actuació musical de Rosa Galindo i Luc Olivier Sánchez.
Hi haurà una projecció d’un recull d’imatges de l’exposició La Maternitat d’Elna, bressol de l’exili en el Hall del Sant Andreu Teatre.
Les persones que desitgin assistir-hi han de recollir l’entrada (gratuïta) a la taquilla del teatre entre les 17h i les 18.30h del mateix dia.
A més del dia d'aquest acte, l'obra de teatre es representa del 18 de novembre al 6 de desembre (tots els divendres, dissabtes i diumenges, excepte el 27 de novembre que no hi ha funció). Els horaris són: divendres a les 21h, dissabtes a les 21.30h i diumenges a les 18.30h.
Per concloure el cicle d'homenatge a la maternitat d’Elna hi haurà un Fòrum-xerrada, el dia 6 de desembre, a les 20h, que comptarà amb la participació dels intèrprets i creadors de l’obra, on es parlarà dels processos creatius i artístics de l’obra.

No hay comentarios: