viernes, 25 de noviembre de 2011

Fitxa: 25 de novembre

L'OMS diu de la poliomielitis: Mentre hi hagi un sol nen infectat, els nens de tots els països corren el risc de contraure la malaltia. De la mateixa manera, podem dir: mentre hi hagi al món una sola persona amb idees masclistes, les dones de tots els països corren el risc de ser víctimes de violència de gènere.

 Dades i xifres

*1 de cada 4 dones patirà, al llarg de la seva vida, violència sexual a mans de la seva parella.

*6 de cada 10 dones experimenten violència física o sexual durant la seva vida.

*Gairebé el 50 per cent de les dones que moren per homicidi al món són assassinades per les seves parelles o ex-parelles, un percentatge que puja fins el 70 per cent en alguns països. El 42 per cent de les dones van ser assassinades a casa seva.

*Es calcula que hi ha uns 60 milions menys de dones al món perquè van ser avortades pel fet de ser fetus femenins o assassinades de petites pel fet de ser nenes.

*150 milions de dones al món han patit la mutilació del clítoris.

*L’ablació amenaça la integritat física i psíquica de 10.000 nenes a Espanya

* Dels 771 milions de persones analfabetes al món, 493,5 (64%) són dones i 439,5 (57%) dels menors sense escolaritzar són nenes

La violència de gènere i els seus símptomes


La violència de gènere és una xacra social que té el seu origen en una determinada estructura social: el patriarcat.  És molt contagiosa i està causada per un virus, el de les idees masclistes. Pot causar tristesa, baixa autoestima, depressió, traumatismes i pot arribar a tenir un desenllaç fatal

Grups de risc


Dones de tot el món des del naixement fins a la mort.

Prevenció


El masclisme no té cura, però es pot prevenir. Cal educació i més educació per anul·lar-ne el virus.Escriptora.


No hay comentarios: