miércoles, 23 de febrero de 2011

Esperanza Aguirre i el càncer

Ha estat molt bé que l'Aguirre anunciés que tenia càncer en públic i amb tanta naturalitat. Si tothom ho fes així, el càncer —i altres malalties tabú— potser deixarien de ser-ho.
L'únic que em pregunto és si tota dona que es troba un bonyet en una revisió ginecològica rutinària aconsegueix que, a la Pública, li facin una mamografia immediatament, obté els resultats amb tanta rapidesa i se'n va de pet al quiròfan. Crec que el procés podria ser d'uns quants mesos, si no ets la presi de la Comunitat de Madrid.
Però, sobretot, m'ha deixat ben parada que l'Aguirre demani a les dones que es facin revisions ginecològiques periòdiques. Periòdiques se les fan però en comptes de fer-les cada any com abans, se les han de fer cada tres anys, perquè aquest és ara el protocol de Sanitat. Amb tres anys un "bonyet" passa a un estadi més greu i menys curable.
Lamentablement, mentre les revisions de ginecologia han passat a fer-se cada tres anys, a les nostres nenes les vacunen amb la vacuna del papilomavirus, una vacuna caríssima, d’eficàcia restringida i d'efectes secundaris no gaire coneguts. Una vacuna que, segons molts metges, és innecessària en països on les dones es fan una revisió anual.

Escriptora.

1 comentario:

Amparo dijo...

A altres autonomíes no ho se, però a Catalunya, a la sanitat pública hi ha un protocol per la detecció precoç del càncer de mama que accelera tot el procés. Es un protocol establert pel govern socialista que ha governat 7 anys. Ara no se què pasarà. Per sort, el meu càncer em va passar quan encara no era CiU al poder.