jueves, 16 de diciembre de 2010

Fotos i article de la xerrada a l'escola Font d'en Fargas

Aquí teniu les fotos de la xerrada que el passat dijous 9 de desembre vaig fer a l'escola CEIP Font d'en Fargas. Elena Alquézar, des de l'AMPA de l'escola, ha escrit aquest article per a la revista de l'escola, El Til·ler:

Xerrada amb Gemma Lienas

El passat dijous 9 de desembre l’escriptora Gemma Lienas va fer una xerrada a la nostra escola. Ens va explicar el que per ella significa “escriure des d’uns ulls de dona”. L’autora va reflexionar sobre un concepte tan estès com el de “literatura femenina”. Ella no creu que escrigui sota aquest paraigües. Literatura femenina és escriure sobre temes de dones? És literatura escrita per dones? És literatura destinada a públic exclusivament femení? Per què no existeix un equivalent en la literatura escrita per homes?
Escriure és una de les activitats que més li agrada fer. També es va definir com una “lectora compulsiva”. Al llarg de la xerrada també ens va explicar anècdotes sobre la seva vida. De fet, les coses que li han anat passant a la vida han influït en la seva creació de ficció i no ficció i d’aquí aquest “escriure des d’uns ulls de dona”.
Gemma Lienas també ens va fer un tast de les seves obres. Ens va revelar com se li acudeixen les idees i quins fets i inquietuds la porten a tractar en els seus llibres les temàtiques que la caracteritzen. Per últim, m’agradaria recomanar-vos la seva novel•la per adults: Una nit, un somni. Us animo a llegir-la i després comentem la jugada!
No hay comentarios: