domingo, 18 de octubre de 2009

II Congrés de Dones de BarcelonaDel II congres de Dones de Barcelona, del qual els MMCC no n'han dit gairebé re:


- De la conferència de l'Amelia Valcárcel (parafrassejant trotski). "El feminisme ha de guanyar la batalla a tot el planeta i avançar amb la democràcia o no será possible mantenir els avenços en un sol país o en uns quants països".


- De la conferència de la Victoria Sau: "l'ofici més antic del món, no és el de prostituta sinó el de proxeneta

2 comentarios:

lina barber dijo...

Felicitar a les Dones participants en el II Congrés de Dones de Barcelona, ja no per els dos dies, sinó per tot el treball realitzat al llarg de tot l'any.
Per a que les dinàmiques surtin quasi sembre al darrere n'hi ha un equip humà que DINAMITZA: Enhorabona ho heu conseguit!!!!
Per últim, destacar que les conclusions presentades no eren les definitives i que esperem rebre-les havent incorporat les diverses aportacions.
Respecte a si els homes han de participar o no en aquests debats (tema recurrent a la que n'hi ha 4 dones juntes i sempre la fa algun home). Jo nomes posaria uns requisists: continguts, nivell de reflexió i que s'autodenominen FEMINISTES.
Per la resta de punts tractats: Prostitució, participació, Universalitat i pluralitat.....penso que les conclusions ens tornaran a incorporar al debat iniciat fa molts segles i que encara no hem acabat. Un petonàs!. c barber [ADPC]

Anita Bega dijo...

UN “CERO PATATERO” PARA LAS TELEVISIONES PÚBLICAS

El Congrés ha estat espectacular: organitzadores, participants i ponents del mes alt nivell.

S ha creat molt de valor per a tota la ciutadania amb aquest procés participatiu.

Malauradament, tal i com es va apuntar en diverses intervencions, “LA” assignatura pendent amb la pitjor nota possible continuen essent els canals de informació i comunicació.

El propis mitjans de comunicació ens ho van fer saber al pur estil dels millors reality shows (en vivo y en directo). El primer dia no van veure cap Televisió autonòmica ni nacional, a excepció d alguna local.

Patètic, penós,... el contingut de la noticia amb el mes rellevant del II Congres de Dones de Barcelona, que sembla haver estat capaç de fer el canal de noticies públic i lider a Catalunya. Tot pura política i res de les aportacions a la societat i la ciutadania.

No hi han paraules per descriure la falta de sensibilitat dels nostres mitjans suposadament de comunicació de masses. El "ninguneo" ha estat espectacular estimades dones.

Quina llàstima!!!, crec que les quasi 2000 dones que hem participat en el procés que ha suposat aquest Congres, hem dit coses prou intel•ligents, les quals TV de Catalunya NO s ha dignat recollir com a resum dels 2 dies que ha durat la part presencial del II Congres de Dones de BCN.

http://anitabega.blogspot.com/