domingo, 12 de abril de 2009

La conferencia episcopal: uns linxs

(En castellano)
Observo amb estupor el cartell de la campanya de la Conferencia Episcopal contra l’avortament, on es juga amb la idea d’una espècie protegida –la dels linxs — i una d’amenaçada –la dels humans.

Em pregunto si el cartell és un exemple palès de la ignorància científica de l’Església o si ho és de la seva voluntat d’enganyar i confondre el personal. Perquè és obvi que, amb més de sis mil milions d’habitants al Planeta, la humanitat no està amenaçada. Perquè és obvi també que ningú no parla ni d’assassinar ni de nadons com el que il·lustra el cartell. I perquè és obvi que un embrió o un fetus de poques setmanes no és un ésser humà. Ho pot arribar a ser, però de moment no ho és.

Un embrió és un conjunt de cèl·lules sense autonomia, que depèn de l’úter en el que s’allotja per poder respirar i alimentar-se. L’úter en el que s’allotja pertany a una dona, que és -ella sí-- un ésser humà ple i autònom, i que de cap manera pot ser considerada només com una incubadora.
Tenim moltes proves del desconeixement científic de l’Església al llarg de la història. Alguns exemples. El concili de Le Mans (1248) va prohibir les operacions quirúrgiques, ja que es consideraven pràctiques pròpies dels infidels. El segle XVIII l’església es va oposar frontalment a la vacuna antivariòlica i va condemnar Jenner, el seu descobridor. Al XIX l’Església es va negar a l’ús de l’anestèsia, especialment durant els parts, i va acusar el descobridor, James Young Simpson, de fer incomplir el mandat diví: “pariràs amb dolor”. L’última bajanada: el condó no prevé el sida sinó que l’agreuja.

Esclar que també tenim senyals nombrosos de la voluntat d’engany de l’Església. Per exemple, quan, amb un menyspreu absolut cap a les víctimes, ha encobert casos de pederastia perpetrats pels seus acòlits.

Al nostre país, quan algú fa publicitat enganyosa, li cau el pèl.

La Conferència Episcopal no tan sols ha fet publicitat enganyosa sinó que, a més, l’ha fet amb el calers que el govern li dóna en virtut d’un concordat amb la Santa Seu. Calers que surten de la butxaca del contribuent.

Conclusió 1a: prou de donar-los diners del pressupost de l’Estat. Conclusió 2a: exigim-los responsabilitats per aquesta campanya.


Article publicat a El Periódico el 6 d'abril de 2009

No hay comentarios: