viernes, 31 de octubre de 2008

Aquesta roba és un horror!

(En castellano)
Posem per cas que és una marciana qui viatja a la Terra. Abans de posar-se dins la càpsula espacial, a la criatura li han donat aparença humana. A partir d’unes mesures estàndard, li han proporcionat malucs, pits concordes i una cintura estreta que li dóna una forma de guitarra.

La marciana arriba a la Terra i decideix comprar-se roba. En tots els aparadors, els maniquís vesteixen amb unes peces tentadores. En un comerç, demana el vestit del maniquí. “Impossible”, li diuen davant la seva sorpresa, “és la talla 36 i no li entraria; la seva deu ser la 42”.

Dins els emprovadors hi ha una noieta de 14 anys. Es lamenta perquè res li queda com al maniquí. “Vaig feta un carnestoltes”, plora la noia, embotida en una samarreta de licra i uns pantalons molt estrets de cintura caiguda.

La marciana pensa que el que és grotesc no és la noia sinó la roba dissenyada per aquestes figures d’aparador, altes i primes, que no s’assemblen a les dones de carn i os.

Amb una roba pensada pel seu cos, la noia no sofriria i, a més, estaria preciosa. El pitjor és que resultaria difícil convéncer-la, ja que les revistes i la publicitat li han fet creure que aquesta és l’única roba possible.


Escriptora.

4 comentarios:

peretor dijo...

Arribats a aquest punt. Deixeu-me que proposi una cosa.
quan aneu a comprar-vos roba, hi ha llocs que us agraden però on no hi ha talles "normals". I llocs que mes o menys us agraden però que tenen talles realistes.
proposo que ara i aquí fem un llistat de comerços "respectuosos" amb vosaltres que sou dones de carn i ossos. no maniquins d'aparador e irreals, sinó dones com cal.
Comenceu a dir noms de botigues assenyades.

Bruguers dijo...

M'apunto al llistat de comerços! De totes maneres cada cop hi ha més botigues de dona que tenen variació de talles. Una altra cosa és que les talles són molt més petites que fa anys. La 46 d'ara equival a una 42 de fa aprox. 10 anys.
Adolfo Domínguez té unes botigues amb talles "grans" (?) que es distingeixen pel color lila. Bon color, si senyor. La pega és que has de tenir una bona butxaca.
La meva filla està feta un fideu i de vegades creu que està grassa a causa de la talla. Pot utilitzar de la 34 a la 38 en funció de marca i botiga.
Una cosa és el que presenten els dissenyadors i dissenyadores a les pasarel·les fruit de la imaginació i una altra la que trobem a les botigues.

peretor dijo...

Em pregunto si grans marques com Mango o Zara, tenen talles com deu mana.
El Corte Inglés?.
Behrska?
Punto Roma?.
La tienda de Lolín?
On trobeu la roba que més us agrada?.
A les boutiques?.
A les tendes multimarca?

I ara les dones opinen dijo...

S'ha de dir que a moltes ens agradaria estar com la noia aquesta , encara que jho preferiria sense el casc...Fora Broma, és veritat que hem de reivindicar una línia nova de talles per senyores amb particularitats físiques especials, al mercat hi ha dhaver per tothom per poder triar, però veig que això encara no ho han comprés bé els comercials...
Petons
Silvia