lunes, 30 de junio de 2008

Contra l'eurodirectiva de les 65 hores
No podem tornar als temps pre-industrials! Hem de conservar els drets adquirits dels treballadors i treballadores. Si s'aprovés aquesta directiva, les principals perjudicades serien les dones. La conciliació deixaria de ser una utopia per ser un impossible.


AFEGEIX-TE a la campanya i SIGNA el manifest a l'apartat de campanyes.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Comparteixo completament l'opinió que qualsevol canvi en la legislació laboral ens afectarà, com sempre, a les dones.
L'altre dia em vaig trobar amb excompanyes de la facultat per celebrar que fa deu anys vam acabar la llicenciatura de Ciències de la comunicació. Totes nosaltres, doncs, som dones de poc més de trenta anys. També hi havia homes, és clar, però els temes de conversa amb ells no mereixen comentaris: "Tens tres fills? Ningú ho diria, continues amb un tipet espectacultar!"
En fi. Parlo de les dones perquè mentre ens posàvem al dia de les nostres vides vam arribar a la mateixa conclusió: som la generació superwoman.
Les nostres mares són les que van lluitar per la igualtat de drets als llocs de treball, són les que van patir una pila d'humiliacions malgrat ser molt més vàlides que els seus caps masclistes, són les que es van deixar la pell per demostrar que eren grans professionals. Ens en sentim orgulloses. Gràcies, mares.
Però, és clar, aconseguir-ho els va suposar grans sacrificis, com per exemple no poder dedicar massa temps "d'oci" als fills.
Nosaltres som la següent generació, i estem lligades de mans i peus: volem ser, com les nostres mares, grans professionals en el nostre ram, i volem ser mares exemplars i entregades als nostres fills (cosa que especialment en el camp dels mitjans de comunicació és d'una incompatibilitat absoluta).
L'altre dia, en aquest sopar, dèiem que, o bé ens havien venut una moto malgirbada, o bé, com sembla el que passa en realitat, a les dones encara ens queda molta batalla per endavant.